Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Нижньовербізькому ліцеї відкрили меморіальну дошку Герою України Олександру Кукурбі

Найбільше за все Олександр любив літати. Йому не потрібні були звання чи посада, а тільки літак та побільше ракет. Він ніколи не здавався, а завжди наполегливо працював і з кожним польотом прагнув стати кращим. Був прикладом того, яким має бути воїн та справжній фахівець своєї справи. Сьогодні, у його рідній Нижньовербізькій школі відкрили меморіальну дошку, а невдовзі ліцей носитиме його ім’я.

Інформатор теж прийшов на відкриття, щоб показати як все відбувалося.

Військовий льотчик, майор Олександр Кукурба загинув 26 липня під час свого 100-го бойового вильоту. Йому було лише 27 років, а він вже був Героєм України та лицарем ордена Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступеня.

Станом на кінець квітня Кукурба знищив 15 танків, близько 50 бойових одиниць бронетехніки та інших засобів, а також близько 300 осіб живої сили ворога. Він літав на СУ-25.

«Накришив окупантів більше, ніж крихт при різанні французького батона», – так товариші по службі жартома говорили про Олександра.

Він був переповнений сміливістю і рішучістю. Ніколи не відмовлявся від бойових польотів. У деякі моменти його навіть приходилось зупиняти. Але в той же час він свідомо оцінював обстановку і головним завдання було – нанести противнику якомога більше втрат. Він не жалів себе, іноді навіть ображався, що йому дають менше польотів.

Меморіальну дошку встановили біля центрально входу в ліцей.

До теми: На будівлі ліцею №9 у Коломиї відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Владиславу Огільчину

Захід розпочався з хвилини мовчання та Державного гімну України.

Пізніше священники освятили пам’ятну дошку, а військові подарували учням прапор з фронту, зі словами вдячності.

У свою чергу учні ліцею підготували номери: читали вірші та виконували патріотичні композиції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору