Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Сопові відбулося бібліотечне рандеву до 300-річчя Григорія Сковороди

З нагоди 300-річчя Григорія Сковороди у публічній бібліотеці ім. В. Грабовецького, розпочався цикл заходів присвячених творчості українського просвітителя. Учора, 5 листопада, відбулося рандеву під назвою “Що таке щастя за Г. Сковородою”.

Інформатор, посилаючись на Відділ культури і туризму Печеніжинської селищної ради, розповість детальніше.

На заході діти та дорослі мали змогу поспілкуватися, обмінятися думками та розказати, що робить їх життєрадісними.

Одною із вправ було написати, що означає щастя для кожного з них та сховати свою мрію у чарівну скриньку, яку вони зможуть переглянути через рік.

“Можливо, те, що сьогодні було щастям стане подвійним чи зміниться на інше. Але так чи інакше в кожному віці щастя своє і його трактувати можна по різному. Людина воістину стає щасливою, коли знаходить гармонію в душі. Г. Сковорода казав: “Не той щасливий, хто бажає кращого, а хто задоволений тим, чим володіє””, – розповідають організатори зустрічі.

Опісля, дітки відпочивали на свіжому повітрі та куштували смаколики за розмовами та іграми.

Також у бібліотеці діє виставка книг під назвою “Світ мене ловив та не впіймав”. Її можна переглянути, а водночас переосмислити своє життя. Адже у своїх творах письменник вчить кожного з нас:

«Шукаємо щастя по сторонах, по віках, по станах. А воно скрізь і завжди з нами, як риба у воді, так ми в ньому. Не шукай його ніде, коли не знайдеш скрізь. Воно подібне до сонячного сіяння: відкрий тільки вхід йому в душу свою».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору