Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Норкова шєпка, кальоші та пиріжки з лівером | Що пропонують на базарі у Печеніжині

базар печеніжин

При вході на базар одразу зустрічають бабусі, які продають свіже домашнє молочко та сметану. Навпроти – на застеленій землі – розкладені в’язані з вовни шкарпетки. Трохи далі – викладена з дволітрових слойків вежа. А ще сітки з картоплею, квашена капуста, відра, ґумаки, ґердани, карпатський чай та навіть нова норкова шапка з початку 2000-х років. Всі ці речі та багато іншого можна знайти на базарі у Печеніжині.

Інформатор й далі досліджує базари Коломийщини та запрошує вас.

Колись Печеніжин був центром повіту, а згодом – районним центром. Сьогодні Печеніжин – це селище міського типу. Але це не заважає місцевим та мешканцям сусідніх сіл чи міст влаштовувати тут торги. Щосереди всі бажаючі приходять на базар у Печеніжині, аби купити те, що запланували чи трішки більше.

Чудова альтернатива, щоб зекономити сили, час та гроші та не їхати на ринок в місті. Навіть, якщо заїхати в центр селища та глянути на людей, котрі поволі йдуть собі кудись, можна не здогадатися, що звернувши ліворуч, побачите справжній фестиваль.

До теми: Базар в Отинії: місце, де є майже все

На самому світанку продавці починають розкладати свій товар. Поволі сходяться покупці. Десь о 9-10 годині ранку базар перетворюється на вулик. Всі поспішають встигнути закупитись, бо близько опівдня базар закривається.

Інформатор пропонує завітати на базар кожному, щоб відчути весь колорит цього місцяю

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору