Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Перемикай на українську”: новий мовний марафон на 21 день

З нагоди Дня української писемності та мови створили надцікавий онлайн-марафон “Перемикай на українську” для людей, які хочуть перейти на українську у побуті. Він стартує 9 листопада і триватиме 21 день. 

Про це повідомила Олена Павлова, авторка коміксів про Кота Інжира виданню Читомо, пише Інформатор.

“Провести марафон “Перемикай на українську” нас надихнула Ярина Чорногуз. Зараз вона захищає країну на фронті, а це буде продовженням її справи. Ми познайомилися, коли до 25-річчя Незалежності Ярина з однодумцями організувала мовомарафон “Переходь на українську”. Протягом 25 днів учасники отримували завдання, що спонукали говорити українською. Саме тоді я намалювала Кота Інжира із фразою: “Українська мова – як мед: солодка, квіткова, корисна для здоров’я”. Бо зрозуміла, що українську мову треба не нав’язувати, а рекламувати, демонструючи все найкраще у ній. 21 день марафону – символічна цифра, адже за цей час може виробитися нова звичка. Ця звичка – жити українською”, – розповіла Олена Павлова.

Завдання для учасників будуть з’являтися на сторінках Кота Інжира щодня. Серед них: подивитися українське кіно, запостити свій улюблений вірш, навчитися сваритися та  робити компліменти українською тощо. Завдання доповнюватимуть підбірки корисних ресурсів: освітніх порталів, списки знакових сучасних та класичних українських фільмів, книжок, подкастів, блогів.

Серед учасників марафону також розіграють сувеніри від Інжира.

Довідка: Кіт Інжир – комікс-персонаж, що популяризує читання, українську мову та культуру. Герой мемів та персонаж шкільних підручників і робочих зошитів з літератури. Як лідер думок бере участь у соціальних інформаційних кампаніях, присвячених українській культурі, безпеці на дорогах, охороні тварин, верховенству права та демократії, освіті та розвитку критичного мислення.

До теми: ТОП безкоштовних ресурсів для вивчення української мови

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

 Христина Бойчук

Нагору