Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зрізали і залишили у потічку: як на одній з вулиць Коломиї проходить чистка дерев

Всі ми хочемо, аби Україна процвітала, але часто мовчимо у тих випадках, коли потрібно боротися за правду. Хорошим прикладом для наслідування є коломиянин, який звернувся до Інформатора та розповів, що біля його будинку працівники “Прикарпаттяобленерго” зачищали дерева. Відтак зрізані гілляки не прибрали, а залишили у річці Радилівці на невідомий період часу. 

Інформатор завітав на вулицю, де проводились роботи, розпитав місцевих мешканців, а також подав запит до міської ради, аби розібратися з цим неподобством.

Зрізку проводили 3 листопада. Камери спостереження коломиянина зафіксували, що на вулиці Цегельняній працювали робочі “Прикарпаттяобленерго”.

Мешканець вулиці Микола Романюк розповів нам деталі:

“В четвер, 3 листопада, працівники в робочих робах з написом “електрошось” проводили чистку дерев в місцях де вони несуть небезпеку для електромережі, а обрізані гілки завзято скидали у річку Радилівку.

Не хотілось заважати їхній діяльності (а зі свого досвіду знаю що це як розмовляти з тими ж деревами: минулого року на таке запитання люди з бензопилами не змогли надати підтверджуючі документи ані про себе, ані про діяльність яку вони проводили, тож довелось викликати поліцію і в кращих традиціях місцевого документообігу, через дзвінок до керівника людей в жилетах, ми з працівниками поліції дізнались що: “я не зобов’язаний звітуватись кожному, у нас тендер, приходьте і дивіться документи”), тож я вирішив не вмішуватись в цей творчий процес сподіваючись що невдовзі гілками займуться інші відповідні служби.

Але йшов день за днем, пройшов тиждень, сьогодні повз засмічене русло пройшли комунальники, та їх цікавило лише листя і аж ніяк не гілки”.

Відео з камер спостереження нам також надали. Його можете переглянути нижче.

Сьогодні, 10 листопада, Інформатор завітав туди, аби побачити все на власні очі. Гілляки засмічують весь потічок, який через це виглядає так, наче тут ніхто ніколи не прибирав. І качкам, які тут водяться, обрубки влаштовують плавання з перешкодами.

Більше того, подекуди гілки не зрізали до кінця. Вони самотньо чекають, поки або вітер, або дощ, або ще якесь погодне явище опустить їх на землю.

Світлини, зроблені нашими журналістами, можете переглянути нижче.

Триматимемо вас у курсі розвитку цієї справи, а також підготуємо алгоритм дій на випадок схожих ситуацій. Не потрібно мовчати, коли є що сказати. Відстоюймо своє та борімося за наше світле майбутнє.

До теми: У парку Коломиї продовжують зрізку

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

 Христина Бойчук

Нагору