Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У парку Коломиї продовжують зрізку

У міському парку триває санітарна чистка сухого гілля на деревах, а разом з тим і зрізка дерев, які фахівці назвали аварійними. А тим часом вздовж тротуару на вул. Чайковського є кілька сухих дерев, нахилених в бік новобудов по інший бук вулиці. На їхню зрізку наразі дозволу не дали.

Комунальні працівники провели екскурсію парком для Інформатора, щоб показати, які дерева становлять загрозу для пішоходів.

До прикладу ці акації, за твердженням працівників комунальних служб, сухі й під час вітрів становлять небезпеку. Але рішення комісії про їхню зрізку наразі нема.

Читайте також: Що з обіцянок мера щодо міського парку Коломиї справдилося?

Це дерево не просто сухе, але й має великі порожнини у стовбурі. Працівниця комунальної служби просовує кулак, демонструючи, що незворотні процеси відбулися вже від підніжжя дерева. Воно височенне, і якщо підчас поривів вітру впаде, як це було нещодавно з двома сусідніми, то втрапить просто на житловий будинок, що знаходиться на іншій стороні вулиці.

До теми: У міському парку Коломиї спиляли 4 дерева

Інші дерева чистять від сухого гілля, адже насадження дуже старі й відмерлих частин крони чимало. Усі ці роботи регламентовані комісією з озеленення у Коломиї.

До слова, міський голова на зустрічі з мешканцями зауважив, що комунальна служба “Зеленосвіт” дуже потребує фахівця-еколога. Проте відкритої вакансії на цю посаду наразі нема.

Цікаво: Місце, де давно не вирощують красу: руїни оранжереї в Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору