Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зрізали і кинули в ріку: міська рада і обленерго сперечаються, чиї гілляки

Минулого тижня ми писали про ситуацію на вулиці Цегельняній, де працівники Прикарпаттяобленерго зрізали гілляки і кинули їх у ріку. Місцеві мешканці почали бити на сполох і звернулися за допомогою до нас. Ми зателефонували до міської ради і у обленерго, аби дізнатись, хто мав прибрати і цього не зробив.

Інформатор розставляє всі крапки над “і”.

Зі слів операторів кол-центру Прикарпаттяобленерго, стало зрозуміло наступне: в обов’язки їхніх працівників не входить прибирання зрізаного гілля за собою. Ба більше, нам повідомили, що тут є кілька випадків:

  • якщо гілля знаходиться на приватній території, то його мають прибрати самі мешканці;
  • якщо ж територія перебуває у власності міста, то її прибирати мають комунальники.

Працівники міської ради сказали геть інше:

“Проводили роботу по обрізці гілля, які торкаються лінії електропередачі, працівники Прикарпаттяобленерго і РЕМ. Вони і мали вивезти гілля.

З ними провели інформаційно-роз’яснювальну роботу, а також довели до їхнього відома скарги громадян. Пообіцяли, що все виправлять”.

Коли ж наша журналістка розповіла представниці міської ради про те, що у обленерго стверджують, що зачистка входить в обов’язки комунальників, вона пообіцяла дізнатись більше. Через кілька годин нам повідомили, що головний інженер Прикарпаттяобленерго сказав, що і обрізка гілля, і його прибирання входить в обов’язки працівників компанії. Проте справа полягає в тому, що є період для зачистки, а є період для прибирання. Другий просто ще не настав. Ті роботи планують виконати наступного тижня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

 Христина Бойчук

Нагору