Інформатор Коломия

ВЛАДА

Проклятий виїзд: мешканці села Корнич вимагають від влади дій

Корнич. Виїзд на трасу Н10. Тут як не одне, то друге: зіткнення автівок, наїзди на пішоходів, зриви в окопи. А все тому, що водії не зважають, що рухаються населеним пунктом і тиснуть на газ вище 100 км на годину. Діти щоранку неабияк ризикують, йдучи на автобусну зупинку. А в саме село маршрутки не їздять через погані дороги.

На заклик дати розголосу цим проблемам відгукнувся Інформатор.

18 листопада ми зустрічаємось на місці вчорашньої ДТП: повсюди уламки пластмаси й металу, а поряд в кюветі – сліди від вгрузлих шин. Напередодні тут внаслідок зіткнення двох автівок постраждала сім’я з 3-річною дитиною. І це вже вдруге за цей місяць.

Місцеві мешканці стукали в чиновницькі кабінети, просили почистити хащі виїзду з села Корнич на на автодорогу державного значення «Н-10», сполучення «Стрий-Мамалига». Тут мали б діяти обмеження швидкості, адже це населений пункт, проте автівки свистять собі повз, наче на злітній смузі.

До теми: Зіткнення двох автівок у Корничі: висновок поліції

Щоразу заїжджаючи та виїзджаючи з Корнича ризикують потрапити в ДТП.

Вранці діти довго наважуються і на свій страх і ризику перебігають дорогу, щоб сісти на автобус до школи в Коломиї.

Батьки закликали місцеву владу організувати нормальне сполучення до села, але перевізник затримався ненадовго: по такому бездоріжжю нерентабельно здійснювати пасажирські перевезення.

Відтак місцеві мешканці сформували декілька вимог до голови Коломийської ТГ Богдана Станіславського:

  1. Поставити камери відеофіксації швидкості руху на цій ділянці дороги;
  2. Облаштувати пішохідний перехід до зупинки;
  3. Встановити зупинки для безпечної посадки пасажирів;
  4. Реалізувати курсування автобуса в село;
  5. Відремонтувати дорогу від траси до села, щоб здійснювати довезення пасажирів.

Усі свої вимоги селяни готуються передати в письмовому вигляді в ратушу і сподіваються, що це буде мати відгук в міських урядників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору