Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відбувся вечір пам’яті Владики Миколая Сімкайла

Владику Миколая Сімкайла знали далеко за межами Коломиї. Це була людина-епоха, яка всеціло жила для Бога, УГКЦ, України та людей. Вчора, 21 листопада відбувся вечір пам’яті, який був присвячений 70-тій річниці з Дня народження світлої пам’яті єпископа.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Народний Дім.

Покійному владиці найбільше завдячують за служіння Богові у важкі часи підпілля греко-католицької церкви. Крім того, його пам’ятають як доброго вчителя, вірного патріота своєї країни, що ревно працював на благо своєму народові. З-під руки владики Миколи вийшло у світи чимало священників, в пам’яті яких єпископ досі залишається зразковим прикладом для сучасників.

Також найкращим видимим спогадом про Єпископа є прекрасний Катедральний Собор Преображення Христового, який є найбільшим на заході нашої країни, будівництвом якого опікувався Владика.

Ведучими вечора були голова комісії освіти та виховання у справах дітей Коломийської єпархії УГКЦ – о. Роман Малярчук та художній керівник Народного дому – Галина Малярчук, які і були організаторами даного заходу.

Своїми спогадами про єпископа поділилися настоятель Катедрального Собору Преображення Христового
о. Володимир Білослудцев, художники Мирослав Ясінський та Роман Захарчук, які добре знали Владику і творчо співпрацювали та міський голова.

Свої музичні виступи подарували:

  • хор «Світло Тавору», керівник – Світлана Гаргат,
  • вокальний ансамбль «Яворина» Будинку культури с. Раківчик. Керівник – Світлана Дубинська,
  • вокальний ансамбль «Серпанок» Палацу культури та мистецтв «Народний дім» Керівник – Любов Далаврук,
  • струнний ансамбль «Дивертисмент» під керівництвом Анжели Микитюк.

Також вірш-присвяту Владиці зачитав учасник Народного драматичного театру ім. В. Симчича – Юрій Затварницький.

Наприкінці заходу переглянули фільм про Владику «Ужинки Миколаєвої ниви».

Не випадково, вечір-спогад відбувався в Музеї сакрального мистецтва імені Миколи Сімкайла. Адже Владика ціле життя не просто колекціонував старовинні ікони, а він, як справжній мистецтвознавець, розумів їхню цінність. Мріяв створити музей. Так і сталося. Жаль, що Владика не встиг його побачити.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

 Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Вікторія Ровенчук

Нагору