Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вандали Коломиї постійно нищать громадське майно у Студентському сквері

Яма. Так називали в народі це місце роками. Силами громади та комунальників врешті ця місцина набула більш-менш цивілізованого вигляду. Та з тих пір 5 років поспіль наполегливо й систематично смітники, ліхтарі й лавочки у сквері нищать вандали.

Інформатор не бачить іншого виході, окрім як встановити тут камери відеоспостереження.

Якби батьки коломийських підлітків подивилися, що тут витворяють їхні діти в купі зі своїми друзями, то вжахнулися б.

Вигнуті, побиті ковані антивандальні (!) смітники і ще більше понищені прості урни, розмальовані, поламані лавки, з яких котрийсь мудрагель постійно намагається викрутити гвинти. І попри те, що пазів у болтах нема, їм це вдається.

А ще щовечора після таких відпочивальників – купа сміття. І нічого, що біля деяких лавочок їх аж по два.

Декоративні ліхтарі понищили першими. Вочевидь, наша молодь не любить світла.

І навіть антивандальні бетонні шахові й тенісні столи умудрились зіпсувати: пообливали своїми енергетиками, позамащували попелом, гасячи недопалки прямо у стіл.

До теми: Сумний Кляштор: як нині виглядає старовинне джерело Коломиї

І навіть імпровізована сцена, де мали б відбуватися культурні події, понищена. Вирвали все, що можна було, зламали коробку підключення до електроенергії, повисмикували дроти… Правильно, яка ж тут культура.

Комунальники міста раз і раз вимітають звідти гори сміття, лагодять лавки, замінюють розбиті лампочки й ліхтарі. Ремонтують смітники, досаджують квіти.

І часом думається, як добре, що Франко стоїть спиною до цього скверу, бо споглядати таке щовечора не під силу навіть бронзовій скульптурі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору