Інформатор Коломия

ГРОШІ

У Коломиї зі шкіл та садочків звільнили 84 сторожа

Сторожі у закладі освіти – це не лише пильне око, але й такі необхідні сильні руки. Особливо у дитячих садочках, де працюють переважно жінки й часом без допомоги чоловіка ніяк. Але влада Коломиї вирішила зекономити на сторожах і встановила систему охорони, а людей звільнити.

Інформатор знає деталі.

84 сторожа закладів освіти в Коломийській громаді з мінімальною зарплатнею залишилися геть без роботи в часі війни. Їм на зміну прийшла система охорони AJAX. Таким чином міська влада вирішила зекономити.

До теми: У Коломиї закупили послугу з прання білизни на майже 100 тис грн

І нікого не пече, що під час війни знайти роботу вкрай важко, та ще й ціни підскочили вдвічі.

А тим часом в ратуші зарплати начальників сягають 40 – 80 тис грн.

Тим часом вартість системи охорони обійшлася місту щонайменше у 225 тис грн. Це тільки те, що вдалося знайти у публічних закупівлях, повного списку витрат ми очікуємо у відповіді на наш інформаційний запит.

До теми: У ратуші пояснили, чому харчуванням дітей в закладах освіти займаються приватні підприємці

До того ж система не всюди встановлена на вікна, а по-друге вона не спрацьовує на ділянки біля закладів освіти.

Саме тому деякі керівники були проти таких змін, адже ми всі пам’ятаємо, компанії перелазили загорожу й розпивали спиртні напої майданчиках дитсадків. Посиденьки – то пів біди, а от нищення майна після таких п’янок – інша справа. А відповідальність за майно все одно лежить на директорах.

А що ви думаєте з цього приводу?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

 

Нагору