Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відтепер військові можуть брати відпустки: скільки і які саме

 1 грудня Верховна Рада прийняла закон № 8081 закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям щорічної основної відпустки та інших видів  відпусток навіть під час воєнного стану.

Повідомляє Інформатор з посиланням допис народного депутата Ярослава Железняка у телеграмі.

Тривалість кожної із відпусток не може бути більшою за 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один бік.

За це рішення проголосувало 260 народних депутатів.

До теми: Які пільги мають право отримати учасники бойових дій Коломийської громади

Які ще види відпусток передбачено

Тепер під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надавати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Закон набере чинності від дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що досі під час воєнного стану відпустки для військовослужбовців були не передбачені. Бійця могли відпустити з місця служби для лікування (і повʼязаної з ним реабілітації), в разі смерті близького родича або через інші сімейні обставини.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору