Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Тікали від мобілізації й мало не замерзли в Карпатах: прикарпатців затримали прикордонники

Вони намагалися потрапити до Румунії, уникаючи митниці й втікаючи від обов’язку захисту своєї держави. А зіткнулися із засніженими Карпатами й здивованими прикордонниками. 

Повідомляє Інформатор за даними Держприкордонслужби України-Західний кордон.

В ніч з 4 на 5 грудня прикордонний наряд відділу «Селятин» спільно з військовослужбовцями мобільного підрозділу затримали трьох мешканців Івано-Франківської та Харківської областей.

Про можливу появу невідомих вартові кордону знали завчасно. Їх було виявлено поблизу державного рубежу, на одній з важко доступних гірських ділянок Вижницького району Чернівецької області.

Горе-туристи, нехтуючи своїм життям та безпекою, обрали один із найскладніших та найбільш небезпечних маршрутів, особливо у зимовий період.

До слова, на даний час сніговий покров у горах місцями сягає до пів метра, а температура повітря вночі опускається до 10 – 12 градусів морозу.

Переохолоджених чоловіків доставили до прикордонного підрозділу та надали домедичну допомогу від переохолодження.

До теми: Робили “волонтерами” за 4000 доларів: прикарпатці переправляли за кордон чоловіків

Ще 11-х правопорушників, які в незаконний спосіб намагалися перетнути державний рубіж, цими вихідним, виявили та затримали прикордонники відділів «Кельменці» «Мамалига» та «Красноїльськ». Останніми виявилися мешканці Харківської, Миколаївської й Чернівецької областей.

Усіх правопорушників було доставлено до прикордонних підрозділів для притягнення до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», а також направлено повідомлення представникам Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 336 ККУ «Ухиляння від призову за мобілізацією»

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору