Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

8 грудня: чим цікава ця дата

Сьогодні маємо четвер, 8 грудня 2022 року. Це 288 доба війни росії проти України. Якщо говорити ро календарний рік, то до кінця року залишається 23 дні. Привітайте із Днем ангела всіх, хто носить ім’я: Марія, Клавдія, Василь, Петро, Віктор, Павло, Іван, Микола, Кузьма, Климент, Григорій, Олександр та Ярослав.

Інформатор розповість детальніше про сьогоднішню дату.

8 грудня християни західного обряду відзначають День непорочного зачаття Діви Марії. Відомо, що в стародавній церковній традиції версія про безгрішне зачаття не знайшла підтримки. Але 1476 року свято Непорочного зачаття ввів Папа Римський Сікст IV.

День сала. Сало – один з українських національних продуктів, який є практично на кожному українському столі. Сьогодні можете сміливо з’їсти добрячий шматочок.

День Брауні. Дедалі частіше і частіше відзначається цей особливий день, присвячений одному з найпопулярніших десертів у США. Походження брауні пов’язане з помилкою на кухні в Бостоні (штат Массачусетс). У 1897 році кухар Волтер Каталан приготував шоколадний бісквіт, у який забув додати дріжджі.

День мандрівника у часі. Якщо дослівно перекладати назву цього свята, то вона звучить, як «День, у який можна прикидатися мандрівником у часі». Свято з’явилося в інтернеті понад 20 років тому завдяки фанатам фантастики. Вони й запропонували оригінальний спосіб святкування – вдавати із себе людей, які прибули з іншого часу.

Історичні дати:

1868 — у Львові засноване товариство «Просвіта».
1991 — відбулася зустріч лідерів України, Білорусі та Російської Федерації у Біловезькій Пущі. Зустріч завершилася підписанням Біловезької угоди, що засвідчила юридично факт припинення існування СРСР як держави.
1991 — на позачерговому засіданні уряду Чехо-Словацької Федеративної Республіки прийнято рішення про визнання незалежності України.
2004 — Верховна Рада України проголосувала за «великий пакет» — внесення змін до Конституції, внесення змін до Конституції в частині місцевого самоврядування, та закон «Про особливості застосування закону України „Про вибори Президента України“ при переголосуванні повторного голосування у грудні 2004 року».
2010 — із другим запуском SpaceX Falcon 9 та першим — SpaceX Dragon, SpaceX стає першою приватною компанією, якій вдалося успішно запустити, вивести на орбіту та безпечно повернути космічний апарат.
2010 — японський космічний апарат IKAROS із живленням від сонячного вітрила — пролітає повз планету Венера на відстані 80 000 км.
2013 — о 18:00 в Києві під час мітингу на Євромайдані повалено пам’ятник Леніну на Бесарабці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору