Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Оператори зв’язку мають створити резерв для критичних точок мінімум на три доби

У разі повного припинення подачі електроенергії оператори зв’язку повинні зарезервувати критичні точки щонайменше на 3 доби. Зараз якраз ведеться робота над створенням резерву.

Передає Інформатор зі слів голови Держспецзв’язку Юрія Щеголя в ефірі телемарафону.

Він розповів, що в країні працює понад 82% базових станцій, не враховуючи Луганську і Херсонську область, де потрішки все відновлюється.

“Після масованого ракетного удару у нас там працювало близько 45% базових станцій. Дійсно проблема в тому, що не можна під кожну базову станцію розмістити генератор. Коли зникає світло, всі з Wi-Fi мереж, які також не працюють, переходять на базову станцію і там, де є резервування на 2 години, вона працює пів години”, – сказав Щеголь.

За його словами, на виконання рішення РНБО і відповідного указу президента, всі оператори мають зарезервувати критичні точки мінімум також на 3 доби. На сьогодні ця робота проводиться національним центром управління, національним регулятором, всіма регуляторами, провайдерами, підводяться мережі до пунктів незламності.

Також кожен пункт незламності повинен бути зарезервований зв’язком мінімум також на 3 доби.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору