Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

9 грудня: який сьогодні день

У п’ятницю, 9 грудня 2022 року, триває 289 день війни росії проти України. До кінця цього року – всього 22 дні. День ангела сьогодні відзначають: Василь, Афанасій, Юліан, Михайло, Назар, Микола, Іван, Ілля

Про свята 9 грудня розповість Інформатор.

У церкві нині вшановується пам’ять святого великомученика Георгія Побідоносця, якого також називають Юрієм. Народився він приблизно в III столітті на території Каппадокії. Святкування дня Георгія Побідоносця 9 грудня встановив київський князь Ярослав Мудрий в 11 столітті.

Міжнародний день боротьби з корупцією. Конвенція Організації Об’єднаних Націй щодо боротьби з корупцією, як і Міжнародний день боротьби з корупцією закликає країни до заходів з уникнення корупції, до встановлення кримінальної відповідальності за зловживання владою, привласнення коштів незаконним шляхом та за інші форми корупції. Треба пам’ятати, що корупційні дії заважають побудові демократичного суспільства.

День вантажника. Неофіційне професійне свято вантажників виникло з ініціативи небайдужих користувачів соц-мереж і святкується 9 грудня. Вантажно-розвантажувальні роботи – досить трудомісткий процес. Далеко не завжди він може бути автоматизований і часто вимагає безпосередньої людської участі. Це свято нехай стане одним із символів поваги до їх праці і увазі.

День техно-музики. Святкування дня детройтської музики присвячено залученню людей до інноваційного жанру та відкриття у собі бунтарського духу. Для того щоб відзначити цю подію, достатньо потанцювати під техно-мелодію та віддатися їй повністю.

День кондитерських виробів. Європейська традиція виготовлення кондитерських виробів часто сягає епохи пісочного тіста з листкового тіста, яке використовувалося по всьому Середземномор’ю давнину. У стародавньому Римі, греки та фінікійці мали у своїх кулінарних традиціях випічку у стилі філо. Хоча насправді не потрібен привід, щоб з’їсти випічку, багато людей зберігають солодощі лише для особливих випадків. Це один із тих днів, який відзначається у всьому світі, коли майже всі насолоджуються своєю улюбленою випічкою та прекрасними начинками для десертів.

Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду. Міжнародна спільнота визнає будь-які дії геноцидного характеру тяжким злочином. Саме тому, що геноцид – це не просто вбивство, а завчасно продумана кампанія. Цей злочин несе в собі знищення величезної кількості людей, спотворення їх мови або традицій, насильницькі акти та інші страшні наслідки. Для того щоб вшанувати жертв, що постраждали від геноциду та попередити скоєння нових злочинів проти всіх верств суспільства затвердили Міжнародний день пам’яті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору