Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Греко-католицька церква вирішила святкувати Різдво без змін

Як не цього року, то коли? Так кажуть деякі українці про перехід на святкування Різдва за Григоріанським календарем. Але Українська греко-католицька церква вирішила не поспішати із змінами.

Чому така позиція — дізнавався Інформатор Калуш на Українській Правді.

Отож, греко-католики в Україні будуть святкувати Різдво Христове як і колись – 7 січня. Звісно, 25 грудня прихожани можуть без проблем іти на різдвяні богослужіння інших церковних конфесій, наприклад Римо-Католицької Церкви.

“Жодного рішення Синоду єпископів щодо впровадження в Україні календарної реформи не прийнято, а отже у день Різдва Христового за григоріанським календарем – 25 грудня – парафії УГКЦ в Україні не звершуватимуть різдвяних богослужінь”, – говорить керівник інформаційного департаменту УГКЦ.

Про зміну дати Різдва в УГКЦ кажуть, що це потягне за собою зміну дат інших свят.

До теми: Криворівня переходить на святкування Різдва 25 грудня | Коментар о. Івана Рибарука

Різдво – це цілий період літургійного року. Тому його потрібно відповідно організовувати й переживати. Не можна змінювати дату лише одного свята. Нам потрібна всеохопна, цілісна реформа, що потягне за собою зміну всіх інших дат нерухомих свят у літургійному році. Миколая буде 6 грудня, а День українського війська на Покров – 1 жовтня”,– додає Отець і Глава Української греко-католицької церкви, Блаженніший Святослав.

Загалом в греко-католицькій церкві вважають, що календарну реформу потрібно робити разом з іншими церквами України, а також додають, що війна — не час для календарної реформи.

Не можна такого типу зміни робити одноосібно, окремо від церковної спільноти. Різдво – це свято цілого народу, всієї Церкви. Дуже важливо святкувати разом, радіти разом”,– зазначив Глава УГКЦ.

Нагадаємо, православна церква України цьогоріч дозволила святкувати Різдво і 25 грудня і 7 січня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору