Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

17 грудня: чим цікава ця дата

На календарі 17 грудня 2022 року. Цього дня нараховуємо 297 добу війни росії в Україні. До кінця року залишається рівно 2 тижні. Іменини сьогодні відзначають: Варвара, Олександр, Олексій, Анастасія,Василь, Геннадій, Дмитро, Катерина, Іван, Кіра, Микола, Уляна

Більше про цей день розповість Інформатор.

День великомучениці Варвари. Це суто жіноче свято, в цей день жінки випрошують у Варвари щастя та долі. З давніх-давен вважається, що День великомучениці Варвари відкриває пору зимових холодів та морозів. Недарма це свято ще називають зимовою Варварою. Наші пращури намагалися не виходити на вулицю без потреби, а жінки займалися домашніми справами окрім ткацтва та прядіння.

 День працівника державної виконавчої служби. Вплив, який в ході своєї безпосередньої роботи здійснюють державні виконавці на процеси утвердження принципів законної справедливості вельми значущий. Виконуючи свої прямі обов’язки, вони не раз наражали і продовжують наражати своє життя безлічі неприємних моментів, проте завжди з гідністю і честю відстоюють ім’я України, як держави, де закон грає не останню роль.

Міжнародний день захисту секс-працівниць від насильства і жорстокості. Символ Міжнародного дня захисту секс-робітниць від насильства та жорстокості – червона парасолька. Після обговорення делегати вирішили пройтися вулицею з червоними парасольками й мегафонами, таким чином привертаючи увагу людей. З 2005 року червона парасолька набула статусу офіційного символу опору дискримінації секс-робітниць, а хода вулицями Венеції отримала назву «Марш червоних парасольок» й стала неодмінною частиною цього всесвітнього дня.

День кленового сиропу. Національний день кленового сиропу був створений у США, щоб відзначити бурштинову речовину, яку давно всі впізнали і полюбили.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору