Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 18 грудня

17 грудня – вівторок,  298 день війни росії в Україні. До кінця року залишається рівно 2 тижні. Іменини сьогодні відзначають: Захар, Геннадій, Ілля, Сергій.

Інформатор розкаже, що сьогодні святкує світ та Україна.

День випічки печива

Американці спеціально вигадали День печива, щоб насолоджуватись ним з чистим сумлінням. І дата теж не випадкова, адже випікання печива – це одна з найсмачніших традицій Різдва. Безліч різдвяних ярмарків по всьому світі зваблюють ласунів незліченними видами печива. Чи ж це не рай?! Тож сьогодні печіть печиво, смакуйте ним, даруйте комусь і насолоджуйтесь самі!

Міжнародний день мігранта

Мігрант – людина, що переселяється з однієї місцевості в іншу. Переселення може відбуватися всередині країни, коли люди переселяються між сільською та міською місцевістю, між різними містами, районами та областями. Є міжнародні міграції, коли чоловік переїжджає на постійне місце проживання до іншої країни. Також існують міжконтинентальні переселення. Міграції народів на нашій планеті відбуваються давно. Перші люди з’явилися у Африці, після чого поступово заселили всю планету.

В останні десятиліття міграція набула величезних масштабів, тому зайшла мова про утвердження дати в календарі на честь переселенців. Так, 4 грудня 2000 року була прийнята спеціальна резолюція Генасамблеї ООН, у якій проголошувався Міжнародний день мігранта. Відзначати його вирішили щороку 18 грудня.

Міжнародний день арабської мови

18 грудня кожного року світ відзначає міжнародне свято – День арабської мови, яке є доволі молодим, бо засноване у 2010 році.

Ініціатором утвердження такого свята була Організація Об’єднаних Націй. Дату святкування обрано на честь дня прийняття рішення стосовно включення арабської мови до списку офіційних мов ООН у 1973 році. У 2012 році День арабської мови набув статусу всесвітнього дня.

Арабської мовою розмовляє близько 310 мільйонів людей, вона входить до афразійської родини, а також поділяється на три види: літературна (використовують ЗМІ та політики), класична (мова Корану) і розмовна (використовується у побуті й поділяється на різноманітні діалекти).

День пам’яті Преподобного Сави Освяченого

18 грудня православне християнство відзначає день преподобного Сави Освяченого. Він присвятив своє життя служінню Богові та людям. Під його началом було створено декілька монастирів та лавр. Також Сава запам’ятався мирянам як засновник монастирського Єрусалимського статуту.

Народившись у 439 році у Каппадокії, хлопчик з дитинства пізнавав християнство та у вісім років перейшов жити до монастиря святої Флавіани. У 17 років Сава прийняв постриг та розкрив свій дар чудотворця.

Згодом, подорожуючи відлюдником, він вирішив залишитися в одній з печер. Але слава про нього була такою великою, що біля печери швидко утворилася громада й розпочалося будівництво лаври, названою на честь преподобного Сави Освяченого.

Фото: з відкритої мережі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору