Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Кожен із загиблих воїнів Коломийської громади матиме звання “Почесний громадянин Коломиї”

19 грудня на сесії Коломийської міської ради депутати одноголосно прийняли рішення присвоїти звання “Почесний громадянин Коломиї” загиблим воїнам з нашої громади.

Повідомляє Інформатор.

Така думка зародилася у ратуші в ході дискусії ще влітку, коли йшлося про присвоєння такого звання ініціатору створення ОУН УПА Карпатського краю Богданові Германюку, який мав конспіраційне псевдо «Богдан Хмель».

Згодом комісія вирішила присудити таке звання ще й загиблому в березні 2022 року захиснику України  Миронові Забарилу.

До теми: Звання почесного громадянина цьогоріч присудили двом коломиянам

Які пільги для “почесних громадян Коломиї”

Особа, якій присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї», користується на території міста Коломиї такими пільгами:

– зменшенням на 50% оплати за комунальні послуги (оплата за житло, електроенергію, водопостачання і водовідведення, газ в межах загально встановлених норм споживання) та користування телефоном;

– правом безкоштовного проїзду в міському транспорті (за винятком таксі)

До слова, у 2021 році звання «Почесний громадянин міста Коломия» присвоїли трьом коломиянам: актору  Зіновію Симчичу, вчителеві Володимиру Граціанському та краєзнавцеві і журналістові Василеві Нагірному.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору