Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

20 грудня – свята, іменини, дати

Сьогодні маємо вівторок – 20 грудня 2022 року. Нині рівно 300 днів війни росії в Україні. До початку нового року залишилось 11 днів. Іменини цього дня святкує Лев, Антон, Григорій, Іван, Ігнатій, Михайло, Павло.

Інформатор ділиться

20 грудня християни відзначають День пам’яті преподобного Павла Слухливого (Павла Печерського), подвижника Дальніх печер у Києві. Про життя цього чоловіка збереглося обмаль відомостей. Є інформація, що Павло жив у XIII-XIV ст. Став монахом у Печерському монастирі, після чого проходив дуже суворі випробування (послушність), але жодного разу не поскаржився на своє непросте життя. Чоловік виконував всі завдання, що давав настоятель монастиря, а решту часу проводив у молитвах та виснаженні власного тіла.

Міжнародний день солідарності людей. Свято має за мету згуртувати людство у всьому світі. Адже тільки колективно ми можемо впоратись з проблемами глобального характеру та досягти розвитку у справах всесвітнього значення. Свято відзначається з 2006-го року та припадає на 20 грудня.

День гри (Ігровий день). Він стосується будь-яких ігор – карточних, настільних, відео, комп’ютерних, лялькових тощо. День ігор надає можливість хоча б на добу відволіктися, позбавитися від стресу та розважитися. Свято відбувається щороку за спонсорської підтримки Games Workshop, починаючи з 1975 року. Ця компанія займається виробництвом та продажем ігор.

День сангрії. На честь червоного відтінку напою вважається, що термін “сангрія” походить від іспанського слова “sangre”, що означає кров. Більшість істориків кулінарії сходяться на думці, що іспанці привезли якусь версію сангрії в Америку на початку 1800-х років. Популярність сангрії в США зросла під час Всесвітньої виставки 1964 року в Нью-Йорку. У спонсорованому Іспанією павільйоні був представлений цей напій, а решта вже історія.

Історичні дати:

1868 — У Львові засноване українське товариство «Просвіта».
1991 — незалежність України визнали Киргизстан та Туркменістан.
1995 — встановлено дипломатичні відносини України з Боснією і Герцеговиною.
2000 — Парламент Великої Британії схвалив клонування людини, але винятково в медичних цілях.
2000 — У Нідерландах ухвалений закон, що дозволяє одностатеві шлюби.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору