Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Прикарпаттяобленерго навчають нові бригади, які вимикатимуть будинки вручну

Сьогодні на нараді технічний директор “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник повідомив, що енергетики області докладають зусиль, аби справедливо вимикати подачу електроенергії споживачам.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Курс.

“Була складна ситуація в енергосистемі України після обстрілів 16 грудня, а за вчорашній день вона ще більше ускладнилася. По Україні виведено з ладу понад 50% енергопотужностей. Тому сьогодні ми маємо дуже низькі денні ліміти – ще таких низьких не було”, – доповів Сеник.

За його словами, Укренерго вимагає вимикати дві третини споживачів, тому на Франківщині діє графік 4 на 2 – чотири години електрика вимкнена і дві години подається.

Олег Сеник нагадав, що вийшла інструкція Кабміну, яка узаконює так звані графіки дотримання потужностей і передбачає поширення їх на всіх споживачів.

Відповідно до цього Прикарпаттяобленерго розробило нові графіки і до кінця тижня подасть їх на погодження в ОВА.

“Складно досягти повної справедливості, – додає Сеник. – Ми вже другий тиждень організовуємо вимкнення вручну. Щоби, наприклад, вимкнути будинки, які лежать на електролінії лікарні. Це дуже складний процес. Нам не вистачає ресурсу – потрібні десятки бригад, транспорт. Зараз вчимо людей – формуємо нові бригади, даємо доступи. Власними силами на даний момент не можемо забезпечити всі потрібні вимкнення, тому будемо звертатися по допомогу до управителів житлового фонду”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору