Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Нижньовербізькому ліцею офіційно присвоїли ім’я Героя України Олександра Кукурби

23 грудня на сесії сільської ради підтримали рішення присвоїти Нижньовербізькому ліцею ім’я Героя України Олександра Кукурби. Рішення було прийнято одноголосно.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку сільської ради.

Про Олександра ми вже розповідали неодноразово. Він народився у с. Верхній Вербіж, але навчався саме у Нижньовербізькій школі, де нещодавно відкрили меморіальну дошку Герою. Місцеві мешканці та влада також вирішили перейменувати вулицю в честь воїна у його рідному селі. А ще на честь льотчика назвали вулицю у Дніпрі.

14 квітня 2022 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України отримав звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Також є повним кавалером ордена Богдана Хмельницького.
Олександр, перебуваючи на посаді начальника розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних Сил України – загинув виконуючи бойове завдання 26 липня 2022 року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору