Інформатор Коломия

ГРОШІ

В укритті ДНЗ №20 встановлюють сучасну систему вентиляції з підігрівом

Протирадіаційне укриття для дошкільнят та учнів початкових класів ДЗО№20 зовсім скоро буде мати новітню систему вентиляції, яка дозволяє очистити повітря, а за потреби й підігріти приміщення. Кошти на це відшукала депутатка міської ради у обласному бюджеті.

Інформатор знає більше.

 

Заклад освіти №20, що на вул. Маковея, об’єднує садочок і кілька класів початкової школи. Окрім того, у підвалі цієї будівлі розташоване укриття не лише для дітей, але й для мешканців мікрорайону.

За кошти міста тут вдалось привести до ладу укриття садочка, встановити рекуператор та замінили вікна. Великі кімнати обладнали так, що в разі тривалої тривоги дошкільнята зможуть піти на обідній сон, а школярі – продовжити навчатися. Відтак у кількох залах встановлені парти або ліжечка.

До теми: Мінус одна група: як ведеться садочку №20 на вул. Маковея

Лишалась одна проблема – тепло.

Депутатка міської ради Світлана Голдищук  проживає у мікрорайоні Маковея-Мазепи, а тому вирішила перевірити, в якому стані укриття. Її візит якраз припав на період дощів, тож жінка одразу зауважила, що у приміщенні не лише прохолодно, але й сиро. Ясна річ, для дітей це зайвий ризик підхопити бронхо-легеневе захворювання.

Порадились із директоркою садка Оксаною Рибак і посали клопотати, аби вибити кошти на систему вентиляції, яка б не просто забезпечувала свіжим повітрям укриття, але й очищала та підігрівала його.

Кошти змогли знайти у обласному бюджеті. Найбільше часу зайняли процедурні питання: проєкт, тендерна закупівля, договори. І ось з грудня в підвалі ДЗО №20 робота повним ходом. Дві сучасні установки здатні подбати про чисте й тепле повітря в укритті. Під час тривоги 21 грудня уже випробували обладнання в дії, хоча роботи ще не завершені.

Вартість такої системи вентиляції з підігрівом сягає 495 тис грн. Кошти немалі, проте їх не шкода пустити на справу, яка здатна зберегти здоров’я наших дітей.

І навіть після війни система дозволить обладнати ці підвальні приміщення під потреби освітнього закладу: спортивні зали, ігрові кімнати, складські приміщення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Максим Лебідь

Нагору