Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

28 грудня: чим цікава ця дата

У вівторок, 28 грудня, в Україні триває 308 доба протистояння російським загарбникам. Зверніть увагу, що до Нового року залишилось 3 дні. Нині іменини відзначають власники таких імен: Гнат, Петро, Іванна, Павло, Степан.

Більше про 28 грудня дізнавався Інформатор.

За юліанським календарем сьогодні, 28 грудня, християни вшановують мучеників Тирса, Левкія, Филимона, Аполонія та Калиніка. За Григоріанським календарем відзначають День Святого апостола, первомученика та архидиякона Стефана, а також вшановують пам’ять преподобного Теодора Начертаного сповідника.

Річниця першого у світі кіносеансу. 28 грудня 1895 року в Парижі, у Гранд-кафе на бульварі Капуцинів, винахідники кінематографа брати Люм’єри влаштували перший у світі кіносеанс. В той день було продано всього 35 квитків, вартістю один франк, зате потім до братів Люм’єрів шикувалися величезні черги бажаючих побачити кіно. Після такого успішного дебюту кінематограф швидко поширився по Європі.

Міжнародний день кіно. Це професійне свято людей, що працюють у галузі кіновиробництва. Відзначають його також численні шанувальники кіно у всьому світі. Ймовірно, відзначається до річниці першого у світі кіно.

До теми: Продовження найкасовішого фільму в історії | Рецензія на “Аватар. Шлях води”

День гри в карти. Китай вважається батьківщиною карткових ігор. Характерною рисою гри в карти є наявність початкового випадкового стану, для визначення котрого застосовується колода. Майже в усіх різновидах карткових ігор існує принцип випадковості послідовності карт у колоді, що зобов’язує перетасовувати карти після кожної гри.

День календаря. Дата святкування обрана на честь видання першого цивільного календаря під редакцією Якова Браса у 1708 році.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору