Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Купити ялинку в лісовому господарстві на Прикарпатті цього року не можна

Придбати зрубані ялинки у лісгоспах Івано-Франківщини цьогоріч не вдасться. Ліміти на їхню заготівлю для реалізації у різдвяно-новорічний період не погодили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Суспільне.

“Новорічні ялинки лісогосподарські підприємства заготовляють при освітленні лісових доріг, розчищуванні квартальних просік та ліній електропередач, газонафтопроводів. Влітку ці деревця пропадають, а взимку під реалізацію йдуть ті, які годяться під новорічні ялинки”, — пояснює начальник відділу охорони, захисту лісу і мисливства обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Поціхович.

До теми: За скільки продають ялинки у Коломиї?

Кількість дерев, які придатні для реалізації у новорічно-різдвяний період, визначають та пропонують лісокористувачі. Цьогоріч у відповідних заявках подали 5 600 ялинок, каже Роман Поціхович.

“В минулому було понад 10 тисяч ялинок, але продали тільки шість тисяч. І так щороку реалізація новорічних ялинок лісогосподарськими підприємствами стає менша і менша. Своєю чергою Мінприроди сказало ще додати матеріали лісоупорядкування. Міністерство поки не погодило нам ліміти — відхилило один раз, другий, бо там ще документи якісь потрібно подати”, — каже Роман Поціхович.

З його слів, на пересічного покупця це суттєво не вплине. Оскільки в області є чимало садових центрів та зелених господарств, які реалізовують свою продукцію на ринку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору