Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

До 100-літнього ювілею легендарного сотенного УПА Мирослава Симчича створили пам’ятний календар

Сотенному УПА “Кривоносу” Мирославу Симчичу, який проживає у Коломиї, 5 січня виповниться рівно 100 років. На його честь обласна військова адміністрація створила пам’ятний календар на 2023 рік.

Ділиться Інформатор з посиланням на очільницю області.

Мирослав Симчич – видатний український військовий та громадський діяч, сотенний УПА, незламний політв’язень, кавалер орденів «Свободи» та «За заслуги»

Нагадуємо, що цього року Президент України Володимир Зеленський присвоїв йому також звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка”. Сьогодні Мирослав Симчич – почесний громадянин Коломиї, Львова та Космача.

З нагоди ювілею за фінансової підтримки обласної військової адміністрації організовано випуск іменного календаря. Наразі виготовлено 500 примірників, які передадуть до музею історії міста Коломиї, де власне заплановано відзначення 100-річчя Героя України.

“Мирослав Симчич – це символ сили, патріотизму, відданості, боротьби, незламності. Він жива легенда, яка сьогодні надихає наших воїнів на боротьбу за рідну землю”, – додає голова ОВА.

Слава нашим Героям! Слава Україні!

Фото з мережі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору