Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як не отруїтися під час різдвяно-новорічних свят?

Зима — це період, коли багато вихідних та різдвяно-новорічних свят. Попри те, що наша країна переживає надскладні часи, українці маючи велику силу духу все ж готуються до прийдешніх свят.

Інформатор з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, зібрав декілька порад для того, щоб вас та ваших рідних обійшли стороною гострі кишкові інекції та харчові отруєння під святкових застіль.

Отже:

  • Не готуйте багато страв, якщо немає можливості забезпечити належне зберігання продуктів харчування під час відключень електроенергії;
  • не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • перед приготуванням їжі та перед її вживанням, після відвідування туалету, обов’язково мийте руки з милом;
  • добре проварюйте та просмажуйте м’ясо, а особливо вироби із фаршу;
  • чітко дотримуйтеся технології приготування їжі та використовуйте лише доброякісні продукти харчування;
  • готові страви вживайте свіжими, зберігайте не більше 2 годин (особливо салати) при температурі +2°С – +6°С або, якщо страва готувалася заздалегідь – її слід перед вживанням перекип’ятити, просмажити, а не розігріти «до теплого»;
  • салати, заправляти їх необхідно перед вживанням;
  • кондитерські вироби з масляним кремом зберігайте при температурі +2°С -+6°С не більше 36 годин, із заварним кремом – не більше 6 годин;
  • обов’язково звертайте увагу на умови зберігання продуктів харчування та не допускайте споживання продуктів у випадку закінчення терміну придатності або при найменшій підозрі щодо їх якості;
  • курячі яйця перед використанням обов’язково мийте, молоко перед споживанням – кип’ятіть, непастеризований сир використовуйте тільки для страв, які піддаються термічній обробці;
  • свіжі овочі та фрукти ретельно промивайте під проточною водою;
  • зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
  • не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.

Завжди пам’ятайте: запобігати харчовим отруєнням значно легше, ніж їх лікувати!

Нагадуємо, що у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчого лікувального закладу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору