Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

3 січня – свята та іменини

У вівторок, 3 січня 2023 року, в Україні 314 добу протистоять росії. В світі нині святкують кілька цікавих свят. День ангела відзначають: Уляна, Михайло, Микита, Петро.

Більше про 3 січня знає Інформатор.

Фестиваль “День сну”. Неофіційне захід для нормалізації режиму сну після бурхливої зустрічі Нового року. це сучасне свято, нібито вигадане для того, щоб допомогти нам відновити сили після всіх втрат сну під час святкового сезону наприкінці року. Свято сну відзначається щороку 3 січня. Воно нагадує нам про необхідність піклуватися про себе в прийдешньому році і використовувати численні переваги хорошого сну.

Міжнародний день здоров’я душі та тіла. Зв’язок розуму, тіла і душі відіграє важливу роль у здоров’ї та добробуті людини. Емоції, цілі, духовний досвід, переконання, дії та звички впливають на гармонію душі й тіла. Тому цей день – гарна нагода дослухатись до себе і, можливо, навіть почати жити по-новому. Початок Нового року ще один привід створити «нового себе».

День проти приниження. На відміну від буквального значення, це день не для того, щоб принижувати одне одного чи сіяти ненависть, а для того, щоб відмовитися від своєї гордості та стати смиренним перед вищими силами чи іншими людьми. Скоріше, це свято 3 січня – час визнати негативність приниження чи збентеження когось або групи людей.

День народження соломинки для коктейлів. Зазвичай виготовлена з пластику, — неймовірно розповсюджена в світі річ. Ми користуємося нею, коли п’ємо каву на ходу, смакуємо екзотичний коктейль чи свіжий смузі на сніданок. Соломинка здається нам абсолютно непомітною, звичною та безпечною. З іншого боку, вона входить до першої п’ятірки предметів пластикового сміття, що забруднюють світовий океан. 3 січня — відповідна дата для того, щоб дізнатися історію соломинки, адже саме цього дня вона святкує свій день народження.

За релігійним календарем сьогодні, 3 січня, православні християни вшановують пам’ять святителя Петра, який був родом із Волині. У народі свято називають Петрів день або Петра-напівкорму.

 

Нагору