Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Сунуть морози: коли очікувати похолодання в Україні

Аномально тепла погода ще побуде в Україні. Насолоджуючись теплом на вулиці і в домівках, обов’язково не забудьте використати це тепло для максимальної економії електроенергії, яка йде на обігрів. Бо зима триває і, звичайно, ще будуть похолодання.

Повідомляє Інформатор.

Нова, холодніша повітряна маса, почне заходитиме в Україну з 4-6 січня, вважає синоптикиня Наталя ДІденко.

Морозний пік припаде на 7-9 січня, коли нічна температура повітря на сході та півночі може опускатися до -10-15 градусів.

“Схоже, що стара приказка мого діда цього року подіє, він завжди казав – “якщо латинське Різдво на воді, то наше — на леді”. Зрозуміло ж? Якщо 25 грудня було тепло, то 7 січня буде холодно. Актуальне обговорення коректності різдвяних дат, чисел і словесних характеристик винесемо за дужки прогнозу погоди, залишимо сучасникам на сторінках соцмереж. А вже з 10 січня в Україні знову очікується потепління. Тому поки, що радіємо теплу, максимально економимо електроприлади, більше гуляємо на вулиці — треба ж диванам, робочим кріслам, доїданням новорічних салатів, а особливо психіці після нічних тривог трохи відпочити”, додала синоптикиня Наталя Діденко.

Якою буде зима

Останнім часом в Європі спостерігаються доволі м’які зими. За словами кліматолога Євгенії Засядько, у Франції пересохла одна з найбільших річок. А весь південь Європи страждає від сильної посухи та пожеж. Зараз цей процес відбувається і в Україні. Відповідно холодний період в зимові місяці буде скорочуватись. Українці вже спостерігають, що у різних містах країни взимку майже немає снігу. Це негативно впливає на кількість води в річках. Наприклад, декілька років тому взимку випало настільки мало снігу, що річки не наповнились водою. Тобто зараз ніхто не може точно сказати, якою буде зима: морозною, чи м’якою та безсніжною.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору