Кутя – особливий символ Різдва. Покутські господині обов’язково вносять її до переліку страв, які готують на Святвечір. Втім не варто забувати, що зі сторони кулінарії кутя – це каша із пшениці та інших інгредієнтів, які мають властивість псуватися.
Скільки можна зберігати кутю та що робити, якщо вона зіпсувалася – вирішив дослідити Інформатор.
Не рекомендують, щоб кутя стояла довго – варто з’їсти її за два дні. Але не забуваймо, що така каша має зберігатись в холодильнику. Якщо ж не вдалося все з’їсти, то не плануйте викидати кутю у відро для сміття, адже вона символізує повагу до померлих.
Цією стравою можна нагодувати тварин, щоб ті були здоровими і не хворіли. Ті, хто не мають домашніх тварин, можуть віддати кутю птахам.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237