Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Авголемоно: рецепт легкого грецького супу ідеального після свят

Якщо ви любите курячі насичені супи, пропонуємо зробити грецький авголемоно. Це перша страва, яку робить особливою техніка згущення за допомогою лимонного соку та яєчних жовтків. Виходить шовковиста текстура та неймовірно ніжний смак, який оцінять і дорослі, і діти.

Інформатор пропонує простий та цікавий рецепт від кухаря Євгена Клопотенка.

Готувати цей суп дуже просто, а всі продукти ви знайдете в найближчому магазині. Спробуйте подати авголемоно зі свіжим багетом та вершковим маслом чи курячим паштетом. Якщо хочете розширити меню перших страв ще однією смачною, у пригоді стане курячий суп із вермішеллю та овочами, який дуже просто готувати.

Як урізноманітнити страву

Щоб страва вийшла ще густішою, греки до неї додають дрібні макаронні вироби орзо або крохмалистий круглозернистий рис. За бажанням спробуйте і ви так зробити. А у кінці приготування ще влийте кілька ложок оливкової олії – так ви максимально наблизите смак супу до традиційного.

ІНГРЕДІЄНТИ
1 морква
1/6 кореня селери
1 куряче стегно
1,5 л води
2 яєчних жовтки
1 лимон
2 лаврові листки
3 горошини духмяного перцю
зелень петрушки для подачі (за бажанням)
кружальце лимона для подачі (за бажанням)
сіль  до смаку

Покроковий план

Моркву та 1/6 кореня селери очистьте та натріть на крупній тертці. З курячого стегна зніміть шкірку, вона нам не знадобиться.

Куряче стегно перекладіть в каструлю, залийте 1,5 л води, додайте 2 лаврові листи, 3 горошини духмяного перцю, натерті моркву та селеру. Посоліть до смаку та варіть 30 хвилин після закипання. В процесі буде з’являтися пінка, яку слід прибирати ложкою.

Потім дістаньте куряче стегно та залиште остигати на тарілці за кімнатної температури.

У миску відокремте 2 жовтки та вичавіть туди сік одного лимона. Збийте віничком, додайте до суміші ополоник готового бульйону та ще раз збийте.

Остигле куряче стегно розберіть на шматочки та поверніть назад до супу.

Влийте тонкою цівкою яєчно-лимонну суміш у суп, зніміть з вогню, закрийте кришкою та дайте настоятися 15 хвилин. Подавайте гарячим, а для більш виразного смаку додайте подрібнені листочки петрушки та кружальце лимона.

До теми: Чи вподобали коломийські діти харчування за Клопотенком?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору