Інформатор Коломия

ГРОШІ

На озеленення парків у Коломиї витратили понад 775 тис грн

Раніше усім озелененням в місті керувало КП “Зеленосвіт”. Але від літа цими роботами в парках Коломиї зайнявся Коломийський центр дозвілля та туризму. Відтак чимало робіт, які раніше комунальники виконували безкоштовно, тепер центр туризму закуповує на сотні тисяч гривень.

Інформатор порахував скільки і на що саме витрачав Центр дозвілля та туризму у сфері озеленення.

Найдорожче у 2022 році місту обійшлися послуги із подрібнення гілля, корчування пнів та вивезення пнів та щепи (повторно) на суму 379 тис грн. Переможцем стало комунальне підприємство “Коломийська ритуальна служба”.

Також минулого року центр закупив для парків Коломиї саджанців терміном до одного року на 99 тис грн, а ще кущі хризантеми та очитку на 1 900 грн.

Окрім того за загадкове озеленення (подробиць у тендері нема) здійснило КП “Зеленосвіт” за 49 800 грн.

Ще один тендер “Зеленосвіт” виграло послугу із видалення та обрізки дерев на таку ж суму – 49 800 грн.

Взагалі то якась магічна цифра, адже на таку ж суму ще закупили послугу видалення дерев та корчування пнів в парку культури та відпочинку ім.К.Трильовського. Відтак 49 800 отримав Кісіль Богдан Степанович.

До теми: У Коломиї купили 15 лавочок на 96 тис 550 грн: деталі тендеру

А у жовтні за корчуванні пнів цей самий підприємець виграв тендер у КП “Зеленосвіт” на 44 800 грн. Відтак у Коломиї накорчували на майже 95 тис грн.

За підрізання дерев і живих огорож (цікаво, у якому з парків їх можна зустріти) центр дозвілля закупив у “Зеленосвіту” на суму 49 тис грн.

Також КП “Зеленосвіт” виготовило і встановило габіон у парку ім. Шевченка за 8 500 грн.

Серед менших витрат – мотоножиці (19 тис. грн), пил і лопати (майже 12 тис грн), ручні інструменти  (понад майже 8 тис грн), трава газонна (2000 грн) і Добриво суперфосфат, гербіцид (850 грн). Плюс повітродувка, пилка, оприскувач на 11 тис грн.

Що дивує, під час війни коломийський Центр дозвілля та туризму закупив техніку з Білорусі: станок деревообробний Белмаш за 17 410 грн та компресор Мінськ 4 429 грн.

Загалом же витрати на озеленення у коломийських парках сягнули 775 тисячі гривень.

Також пропонуємо подивитися, що обіцяв міський голова та директорка центру дозвілля  туризму для благоустрою скверу біля міського озера:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору