Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

СБУ затримали прикарпатку, яка підтримувала російську агресію

Працівниця одного із стратегічних об’єктів критичної інфраструктури у нашій області виправдовувала російську агресію та агітувала за “руський мір”. На цьому злочині її викрила СБУ.

Інформатор ділиться деталями за даними Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ встановили, що уродженка та мешканка Івано-Франківщини поширювала в соцмережі дописи, які визнавали правомірною збройну агресію рф. Агітаторка захоплювалася російським військовим керівництвом, поширювала російські наративи щодо “нацизму” та підтримувала інші інформаційні кампанії російської воєнної пропаганди.

Більше того, жінка поширювала матеріали, які містять публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та чинної державної влади шляхом російського збройного наступу, а також ведення на території України агресивної війни.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки СБУ вилучила комп’ютер та телефон з доказами протиправної діяльності. Агітаторку затримали в порядку ст. 615 КПК.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 109 та ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Якщо жінку визнають винною, то їй загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору