Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Які свята 12 січня?

У четвер, 12 січня, триває 323 доба повномасштабної війни росії проти України. Цього дня треба вітати донечок та вшановувати політв’язнів. А іменини у людей з іменами Антон, Данило, Лев, Макар. Також 12 січня іменини відзначають власниці імен Марія, Онисія, Федора, Феодосія, та Ярина.

Що відзначають 12 січня – знає Інформатор.

Всесвітній день доньки. Відзначається для того, щоб вклонитися донькам, які є джерелом любові та щастя в сім’ї. У сім’ї присутність доньки дуже важлива, тому що вона підтримує зв’язок між усіма членами родини. Щоб подолати розрив між синами та доньками і дати їм можливість відчути себе особливими, в усьому світі відзначається день, присвячений дочкам. У Всесвітній день доньки батьки повинні хвалити своїх доньок і виявляти до них особливу любов і прихильність.

День українського політв’язня. Природно вважати, що кожен громадянин будь-якої країни може вільно користуватися основними правами людини – мати свободу думки, релігії, за бажанням приймати участь у зібраннях та об’єднаннях. Та, на жаль, багато людей у всьому світі на собі відчули, що держави не завжди схильні дотримуватися задекларованих цінностей, і українці – не виняток. Люди, що виборювали свободу й незалежність українського народу за часів Радянського Союзу, страждали від репресій та переслідувань з боку влади. Вони були фактично приречені стати політв’язнями, тобто людьми, що засуджені та ув’язнені з політичних причин. Пам’ятаючи та шануючи цих сміливих людей, щорічно 12 січня наша країна відзначає День українського політв’язня.

День гарячого чаю.

Міжнародний день “поцілунок для рудого” – свято рудих. Відзначають з 2008 року. Вперше з’явився в США. Тільки близько одного відсотка всього населення планети є справжніми рудими. Лише не беріть на себе відповідальність роздавати непрохані поцілунки рудим, які нічого не підозрюють! Створений для підтримки більш позитивного настрою, ніж його аналог, День поцілунку рудих дарує солодкі поцілунки рудим, яких, можливо, колись дражнили за колір волосся.

У церковному православному календарі припадає День вшанування пам’яті мучениці Анісії Солунської. У народі її називали Зимовою, Шлуночницею або Порізухою. Наші пращури молились до неї при болях в шлунку, а також в цей день різали худобу та птицю до Василевого вечора.

Історичні дати:

1967 – Джеймс Хайрам Бедфорд став першою людиною, яка була кріонована (заморожена) після смерті;

1998 – 19 країн-членів Євросоюзу підписали протокол про заборону клонування людини;

1990 – Румунія першою з країн Східної Європи та колишніх членів Організації Варшавського договору заборонила Комуністичну партію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору