Інформатор Коломия

ГРОШІ

Платні парковки за задумом влади Коломиї мали б розвантажити центр міста

У середмісті Коломиї вже майже неможливо знайти безкоштовне місце для стоянки. Голова Коломийської громади каже, що це зроблено свідомо, аби менше машин заїжджало в центр міста.

Повідомляє Інформатор

Мер Коломиї пояснив, що платні стоянки входять у задум влади міста:

“Є скарги, що більше частина з центру міста – платні стоянки. Ми на то націлювались. В центр має менше заїжджати машин”, – прокоментував Богдан Станіславський у прямому ефірі на місцевому телеканалі.

На його переконання головна думка не стільки заробити, як розвантажити середмістя, щоб центр був більше пішохідним, бо Коломия – старовинне місто, вулички вузькі.

Також міський голова розповів, що платним парковкам є альтернатива – безкоштовні паркомісця біля міського РЕСу та супермаркету “Слан” з боку вулиці Гетьманської. І якщо біля на вул. Й. Сліпого паркомісця заасфальтували, то біля супермаркету – ні.

Проте мер Коломиї переконаний, що все справедливо: не хочеш платити – постав машину і трохи пройдися.

“Люди не хотіли  привикати, але зараз площа Відродження, де стоять палатки незламності і дозвілля,  пішохідна” – стверджує міський голова.

Проте це не зовсім так, з боку Театральної та позаду пам’ятника Шевченку аж до початку стометрівки – десятки машин.

Тим часом і справді сьогодні у автомобілістів є кілька варіантів, як дістатися потрібної точки, оминаючи центр з його транспортним переполохом і заторами. Зараз ми можемо від Корнича і до Вербізького мосту проїхатися низом, не виїжджаючи в центр.

До теми: На вул. Кобринського в Коломиї – платна парковка. А де термінал подівся?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору