Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

21 січня: свята, іменини та дати

У суботу, 21 січня 2023 року, в Україні триває 332 доба повномасштабного російського вторгнення в Україну. Сьогодні маємо кілька цікавих свят. А іменини відзначають: Григорій, Євген, Василина, Домна, Юліан, Сидір, Антон, Омелян, Ярослава, а також Агнеса.

Більше про 21 січня розповість Інформатор.

Міжнародний день обіймів у світі відзначають щороку 21 січня. Це доволі незвичне та позитивне свято, оскільки в цей день люди можуть обіймати один одного. Цікаво, що обійняти можна не тільки рідну людину, але й випадкового прохожого. З недавнього часу Міжнародний день обіймів стали відзначати і в Україні, особливо популярним він є серед молоді.

Міжнародний день дитячого свята (Playdate Day) – день, коли мільйони дітей відкладають гаджети та виходять на вулицю грати зі своїми друзями, активно проводять час та здобувають необхідні життєві навички. Сьогоднішні сучасні технології «засмоктують» дітей, вони легко захоплюються, втрачають відчуття часу, забувають, що ігри, розваги з друзями – важлива частина дитинства.

Міжнародний день тренувальних штанів. Спортивні штани завоювали світ зручністю. Їх почали носити не тільки на тренуваннях та виготовляти з бавовни, поліестеру, нейлону, спандексу, оксамиту, сатину. Тренувальні штани стали частиною модного стилю. Також їх визнано найкомфортнішою одежею, в якій людина може розслабитися. Люди, які надають перевагу спортивним штанам, мають свій особливий стиль життя: спорт, хіп-хоп, брейк-данс тощо.

День злакового батончика.

День «Обійми свого цуценя».

День Омеляна зимового. Інша назва – Кумів день. У цей день частіше погода дуже холодна і вітряна. Через погоду ввечері гучні компанії збираються вдома у одного з родичів чи друзів, веселяться, розповідають історії, байки. Віряни у цей день згадують та моляться за преподобного Омеляна – єпископа Кізіцького. Про життя преподобного інформації мало, жив він у IX сторіччі в часи правління Лева Вірменина та був єпископом. Імператор виступав проти поклоніння іконам, тому під його гнів потрапив і Омелян. Омеляна ув’язнили і позбавили сану, але він не відмовився від вчення святих і помер в неволі.

Історичні дати:

1919 – відбулися Закарпатські всенародні збори, де ухвалили рішення воз’єднатися з Україною;

1959 – створено Європейський суду з прав людини;

1978 – Олекса Гірник вчинив самоспалення біля могили Шевченка на знак протесту проти русифікації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору