Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Косові відбулися заходи приурочені Дню Соборності України

20 січня, в будинку культури та дозвілля Косівської міської ради відбувся урочистий та патріотичний захід, присвячений Дню Соборності України.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Косівську ОВА.

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли у Києві на Софійському майдані було оголошено Акт Злуки – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної республіки в одну державу.

Відзначення розпочалося під виконання Гімну України. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх Героїв, які віддали життя за свобод, гідність та незалежність України!

«Україна була і залишається соборною державою, а її народ єдиний у своїй боротьбі проти московського окупанта. Тож нехай цей день утвердить нас в єдності, вірі та патріотизмі і додасть кожному наснаги до боротьби і праці задля перемоги, блага, розбудови та процвітання нашої української держави», – звернулася у своїй промові до присутніх голова районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма.

Продовженням урочистих заходу став зворушливий патріотичний концерт за участю творчих колективів, працівників та аматорів районного і міського будинку культури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору