Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Верховинська громада отримала гуманітарну допомогу для ВПО

Молода Просвіта Прикарпаття вже не вперше допомагає внутрішньо переміщеним особам у нашій області. Не вийняток і Верховинська громада на Івано-Франківщині. Не зупиняє волонтерів навіть те, що вона є найвіддаленішою у нашій області.

Детальніше про цей візит розповість Інформатор з посиланням на організацію.

Місцеві села прийняли вже приблизно тисячу українців, які рятуючись від бойових дій, виїхали з рідного дому. Люди живуть тихо та розмірено поряд з вершинами Карпат і поступово оговтуються від побачених жахів війни.

Мешкає тут ще з осені й Олександра Чірка з Запоріжжя. Вона разом з мамою виїхала з рідного дому, коли почалися сильні обстріли.

“Нас прийняли у Верховинському кризовому центрі. Проживання і харчування маємо, але й додаткова допомога нам важлива, бо є можливість заощадити. Окрім гуманітарної підтримки, було б ще корисно, якби для людей організовували якісь терапевтичні та мистецькі події. Це б допомогло трохи відволіктися від думок про дім. Бо у нас там залишилися рідні і ми весь час на телефоні. Постійна тривога за них”, – розповіла нам Олександра.

Загалом, у Верховинській громаді допомогу отримали близько сотня сімей.

Захід органзовано у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується Isar Ednannia за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору