Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Український ветеранський фонд про загиблого воїна з Коломийщини Богдана Круглика

Богдан Круглик з Печеніжина героїчно загинув, захищаючи нас від окупантів. В пам’ять про нього перейменували вулицю у рідному селі воїна. У вересні минулого року Богдана нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Сьогодні Інформатор публікує коротку історію про Героя з Коломийщини. Нею поділились на сторінці Печеніжинської громади від Українського ветеранського фонду.

“Богдан Круглик з позивним “Гуцул” – родом з Прикарпаття. І понад усе він любив українські Карпати. Йому було 30 років, сім із них він провів на війні з росіянами. Військовий пройшов бої за Іловайськ у 2014 році, брав участь у Широкинській наступальній операції у 2015-му. Доти – учасник Революції Гідності. З 2016 року став до лав 10-ї ОГШБ. З початком повномасштабного вторгнення бився за Київщину. І бій за українську столицю став для військового останнім.”

Чоловік загинув 16 березня 2022-го. Та навіть в останньому для нього бою зумів знищити з кулемета чимало росіян, пригадують побратими. Це сталося в селі Жерева на Київщині.

Згодом, після смерті “Гуцула”, товариші встановили в цьому селі пам’ятний знак.
Ми демонструємо всьому світові, що вміємо битися. Але ми вміємо і пам’ятати. Імена наших захисників будуть вшановані поіменно, а пам’ять буде вічною.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору