Інформатор Коломия

Міський голова Коломиї їздив до Львова підтримати в суді мера Чернігова

27 січня Львівський апеляційний суд мав розглядати апеляцію на рішення про відсторонення від посади мера Чернігова Владислава Атрошенка. Підтримати його приїхали очільники 30 міст, серед них і очільник Коломиї. Проте засідання перенесли на 1 лютого.

Інформатор знає деталі.

Як відомо, Яворівський суд 7 грудня 2022 року визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у конфлікті інтересів і на рік позбавив його права обіймати посаду міського голови та наклав штраф у розмірі 6 800 гривень.

Таке рішення суд ухвалив через те, що Атрошенко доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Претензія НАЗК стосується того, що 2 липня водій Атрошенка виїхав за кордон через пункт пропуску “Шегині” на автомобілі дружини мера Чернігова Tesla Model X. Самому Антрошенку тоді відмовили у перетині кордону.

Дружина Атрошенка 5 березня покинула територію України через “Шегині” за кермом службового автомобіля мера Чернігова Toyota Camry.

НАЗК вгледів у цьому приватний інтерес Атрошенка.

У комісії вважають, що його водій, у якого було погоджене відрядження у Швейцарію разом із міським головою, перетнув кордон України, в інтересах Атрошенка, щоб передати його приватний автомобіль дружині мера.

Апеляційний суд з цього питання відклали на лютий.

фото зі сторінки Богдана Станіславського

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору