Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Дивовижне поєднання: рецепт ніжного лимонного торта

На вихідні господині часто задумуються над тим, щоб приготувати щось смачненьке для себе та своїх рідних. Легкий та пухкий лимонний торт, покритий глазур’ю, може стати вашим улюбленим десертом.

Інформатор підготував простий та швидкий рецепт від американського повара Метта Тейлора.

Інгредієнти

Для торта
1/2 чашки вершкового масла (розм’якшеного) 113 г
1 стакан білого цукрового піску 200г
3 великих яйця
3 столові ложки лимонного соку 45 мл
1/2 чайної ложки екстракту ванілі 3 мл
1/2 чашки пахти 118 мл
2 столові ложки лимонної цедри або цедри від 1/2 лимона (9 г)
1/2 склянки борошна для кексів або борошна універсального/звичайного 180 г
1/2 чайної ложки розпушувача
1/2 чайної ложки солі 2 гр

Для глазурі
1 склянка цукрової пудри 130 гр
1 столова ложка молока 15 мл
1 столова ложка лимонного соку або більше, щоб зробити глазур тоншою (15 мл)

Як приготувати тісто

Спочатку розігрійте духовку до 180C. Додайте розм’якшене вершкове масло та цукор у велику миску та перемішуйте протягом 2–3 хвилин. Далі додайте яйця по одному та продовжуйте перемішувати.

Підказка: якщо ви забули поставити масло при кімнатній температурі для розм’якшення приблизно за годину до цього, просто розігрійте його в мікрохвильовій печі або в духовці.

Час додати весь смак. Додайте лимонний сік і ванільний екстракт і перемішайте їх.

Потім додайте пахту та цедру лимона. Знову перемішайте.

На цьому етапі тісто може виглядати трохи дивно. Не хвилюйтеся, це має виглядати саме так. Так відбувається, коли в тісто для пирога додають рідину з високою кислотністю. Після додавання решти інгредієнтів він виглядатиме нормально.

Наступний крок – додайте борошно, розпушувач і сіль у сито, просійте приблизно половину в миску, а потім використовуйте лопатку або дерев’яну ложку, щоб додати це в тісто. Потім додайте решту борошняної суміші та добре перемішайте.

Якщо у вас немає сита, просто збийте сухі інгредієнти в окремій мисці.

Як спекти лимонний торт

Для випікання чудово підійде форма для хліба. Це надає йому класичного вигляду. Також можна спекти його кількома коржами чи використовувати форму для кексів і вийдуть лимонні кекси.

Змастіть форму і посипте її борошном. Або можете покласти шматок пергаментного паперу.

Вилийте все тісто для пирога у форму та рівномірно розподіліть його.

Випікайте від 45 до 55 хвилин, поки, вколовши торт зубочисткою, вона не буде чистою. Дайте торту охолонути приблизно 10 хвилин у формі, потім вийміть його та покладіть на решітку.

Підказка: у формі для кексів час випікання буде меншим – приблизно від 22 до 28 хвилин.

Легка лимонна глазур

У невеликій мисці змішайте разом цукрову пудру, молоко та лимонний сік. Якщо ви хочете, щоб воно було рідшим, додайте ще трохи лимонного соку або молока. Зверху полийте глазур’ю торт і рівномірно розподіліть її.

Рука розкладає лимонну глазур на коровай.

Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Текст підготувала Ольга Пукавчук

Нагору