Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зрадник шукав енергооб’єкти в західних областях України, щоб передати дані ворогу

СБУ викрила агента фсб, який збирав дані про розміщення об’єктів критичної інфраструктури та особливості їхньої роботи на території західних регіонів.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Службу безпеки України 

Колаборантом виявився мешканець Кременецького району Тернопільської області. Він неодноразово ділився своїми прокремлівськими поглядами в соцмережах, тому російська спецслужба завербувала його після початку повномасштабного вторгнення.

Зрадника цікавили локації і технічні характеристики місцевих електропідстанцій. Російський агент об’їжджав місцевість, встановлював місцезнаходження українських енергооб’єктів та фіксував їхні координати. Інформацію він мав передати ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по українських об’єктах енергетики. Для цього він спеціально створив Телеграм-канал.

СБУ вчасно викрила зловмисника, задокументувала його злочинні дії і затримали на спробі передачі окупантам розвідданих з власного смартфона. Під час обшуку у зловмисника вилучено телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру.
Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору