Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи варто давати повістки як покарання: думка українців

Про франківських блогерів, які організовували п’яні вечірки та знущалися з дівчат, чули майже всі. Після того, як скандал набув розголосу, до хлопців завітали в гості поліцейські та вручили їм повістки. Однак, чи місце таким людям на фронті?

Інформатор зібрав коментарі українців, у тому числі військових, та ділиться ними з вами.

Більшість українців схиляються до думки, що франківським блогерам місце у в’язниці, а не на фронті: не можна порівнювати захисників з ґвалтівниками. Тим паче, що хлопці не розкаялися, а навпаки акцентували увагу на своїй популярності.

Кілька коментарів ми зібрали на сторінці наших колег з Інформатор Івано-Франківськ.

Окрім того, про скандал говорили наші захисники. Зокрема Юрій Гудименко, політик та військовий сказав наступне: “А давайте шановне МВС буде вручати повістки не у військкомат, а до себе? Приходите так, стукаєте у двері і повідомляєте підозрюваному, що тепер він слідчий РВ УМВС. Або що він тепер водій у вашому райвідділку. Або що він тепер відповідає за вашу зброю. Як ідея, шановна поліціє? Норм?”

Олексій Петров, блогер та військовий також висловив свою думку: “Коли до вас дійде, що форма українського військового і роба зека не одне і те ж. Захищати свою країну – це шляхетна справа, а не покарання! Є закон! От і дійде згідно нього. Затримали! Слідство! Суд! Строк! Зона! Ось там вони розважаться на все життя…”

Однак, командир 2-го штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук (позивний – “Сліп”) думає по-іншому. За його словами, люди романтизують Збройні сили України, вважаючи, що це – шляхетна справа та туди йдуть за покликом серця захищати рідну землю (чи належить цьому поклику роздача повісток на вулицях – невідомо). Батальйон Дмитра зараз знаходиться в найгарячішій точці Бахмутівського напрямку, де щодня ведуться тяжкі бої, а українські захисники, знищуючи ворогів, втрачають і своїх побратимів. Він переконаний: ділити країну на тих, хто воювати може, а хто – ні, через “невідповідність” моральних якостей – неправильно та небезпечно. Воювати мають всі.

А що думають коломияни? Нагадаємо, що франківський блогер накачував, ґвалтував і знімав оголеними дівчат. Поліція розпочала обшук у нього вдома. Потім йому та компанії повідомили про підозру та вручили повістки. Зараз же двох хлопців тримають у слідчому ізоляторі до 1 квітня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору