Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Хто має прибирати сніг на тротуарах та у мікрорайонах

Дуже зручна позиція звалювати усю провину за снігову кашу під ногами на комунальників. Проте не завжди відповідальність за прибирання лежить на міських службах. 

Інформатор розповість, як має здійснюватися прибирання пішохідних зон у місті та селах громади.

Працівники комунального підприємства “Полігон Екологія” відповідальні за читку доріг та тротуарів, проте щодо пішохідних зон є винятки.

До прикладу біля багатоповерхівок прибирають самі мешканці або ж обслуговуюча фірма, якщо ОСББ заключило на це попередній договір. Поцікавтесь у голови ОСББ, чи є у вашому будинку найнятий двірник або ж фірма-підрядник, яка має прибирати двір від снігу. В іншому випадку за лопату доведеться взятися самим.

До теми: Лопати для прокидання снігу: ціни та де їх знайти у Коломиї?

Території біля приватних осель прибирають власники будинків. Це стосується і відрізків тротуарів біля особняків. Влітку власники будинків прибирають доріжки біля себе від сміття, взимку – від снігу.

Вулиці й прилеглі території підприємств, магазинів, сервісних центрів, приватних медзакладів, інших установ, що знаходяться у приватній власності приводять до ладу самі власники. До прилеглих територій належать і пішохідні зони. Тому, якщо ви впали і на лихо зламали ногу біля магазину, то вимагати компенсації можете у приватного власника.

А крім того місцева влада має право накладати штраф за невиконання цих обов’язків в частині зимового прибирання.

Типові правила благоустрою можна прочитати ТУТ.

А комунальники мають наводити лад у парках, скверах, відпочинкових зонах, на дорогах міста, біля установ і комунальних закладів та ін.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору