Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи забезпечені заклади культури генераторами?

Вимкнення світла створили потребу в альтернативних джерелах електроенергії. Однак в Коломиї заклади культури не користуються генераторами. Адже хто знає, що буде завтра. 

Деталями ділиться Інформатор.

За словами очільниці культури Коломиї, жодний заклад культури не потребує генераторів. Наприклад, в художній школі вмикають котел на ніч. Він до ранку прогріває приміщення.

Окрім того, всі намагаються економити пальне та кошти, адже вимкнення можуть стати тривалішими. Всі надіються на краще, але готуються до гіршого.

У Народному домі також немає генератора. У працівників культури немає притензій щодо вимкнень світла. Волонтери також розуміють, що зараз такий час і вимкнень уникнути неможливо. Окрім того, вони намагаються підлаштувати свою роботу згідно графіків. Десь іноді залишаються ввечері. У кабінетах є ліхтарики. Деякі викладачі перенесли заняття на суботу і неділю, аби не працювати ввечері. Така ж ситуація із музичними школами.

Бібліотеки також не забезпечені генераторами. Більше того, там немає холоду, бо опалення не залежить від світла. Саме тому заходи у бібліотеці не відміняють, а проводять їх згідно з розкладами.

Однак, на балансі культури Коломиї зараз є 3 генератори. Їде ще два від громадських організацій. За потреби кожна установа може поділитися генератором. Сервісний центр має змогу привезти їх на потрібну локацію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору