Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї відкоригували проєкт реконструкції дитячого садка за 1 млн 340 тис грн. Що планують робити і хто за цим стоїть?

Будівлю дитячого садка №3 «Берізка», що на вул. Ковцуняка, планують реконструювати. Минулого року відкоригували проєкт реконструкції, заплативши за таку роботу 1 млн. 340 тис грн. У цій історії насторожує одразу дві деталі: репутація тих, хто стоїть за фірмою-підрядником та плани зробити із зеленої зони місця для паркування.

Інформатор дізнався деталі.

Переможцем закупівлі на коригування проєкту реконструкції ДЗО №3 “Берізка” у листопаді 2022 року стало ПП “Служба замовника”, зареєстроване у м. Чернігів. Сам проєкт був розроблений ще в 2021 року.

Стосовно приватного підприємства виникають деякі перестроги, адже попри чималі прибутки (за 2022 рік – майже 5 млн грн) статутний капітал ПП “Служба замовника”- всього 300 грн. Також цікаво і те, що півтори місяці тому змінився керівник підприємства, а відтак знайти інформацію про судові справи трохи складніше. Та ми не спинились і знайшли правду.

Перший момент – що саме планують зробити у ДЗО №3.

Окрім утеплення, реконструкцій ґанків, влаштування відеоспостереження, заміни комунікацій та мереж, ремонт приміщень та встановлення рекуператорів, у планах – облаштування заїзду та парковки на місці зелених насаджень на території дитячого садка.

До теми: Через стислі терміни ліцей №5 в Коломиї стоїть без даху

А тепер про тих, хто стоїть за ПП “Служба замовника”

Станом 26 листопада 2021 р. власником та кінцевим бенефеціаром ПП «Служба замовника» була Дорохіна Аліса Андріївна.

Восени 2022 року  між Коломийською міською радою укладено договір з ПП «Служба Замовника» на коригування проектно-кошторисної документації, засновник, кінцевим  бенефеціаром та керівником  ПП «Служба Замовника» став Силенюк Олег.

А наприкінці цього ж року керівник змінився, ним став Кахерський Юрій Віталійович.

Дорохіна Аліса Андріївна є також засновником та кінцевим бенефеціаром ТОВ “ЕТАЛОН-БУДПРОЕКТ” (код ЄДРПОУ 41681328 м. Чернігів, пр.Перемоги, буд. 95-б, кімната 1-034), керівником є її чоловік Дорохін Андрій Валентинович.

Дорохін Андрій Валентинович засуджений по справі №: 2506/5292/2012  за не сплату податків, підробку та ведення фіктивної діяльності.

По цьому ТОВ є два кримінальні провадження по справі № 728/101/20 та № 728/297/20 , в яких йшлося про завищені ціни та невиконання деяких робіт за договором.

Окрім того Дорохін Андрій Валентинович був власником ПП “ЕТАЛОН+БУД” попередній власник, ймовірно, син, Дорохін Артур Андрійович. По цьому ТОВ також було кримінальне провадження.

До того ж члени сім’ї Дорохіних фігурують у керівництві комунального підприємства “Центр державно-приватного партнерства Чернігівської обласної ради” і навіть ГО “Надійний партнер”.

А ще осіб з такими даними знаходимо серед керівництва відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Бахмацької міської: зокрема  тут є Дорохін А.В. та Дорохін А.А.

Що відомо про передостаннього власника “Служби замовника”

Силенюк Олег Петрович  також був директором  ПП “ЕТАЛОН-БУДІНЖИНІРИНГ”, а Дорохін Андрій Валентинович – власником та кінцевим бенефеціаром.

У вересні 2022 року на ПП “ЕТАЛОН-БУДІНЖИНІРИНГ” антимонопольним комітетом накладено штраф у розмірі 80 000 грн за порушення конкуренції від 19.09.2022 № 60/29-р/к «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу».

Також Силенюк Олег Петрович є власником, керівником та кінцевим бенефеціаром ТОВ«АКАДЕМ-БУД». Часто вони розігрували між собою тендери.

За даними clarity-project дуже добре видно, як ці фірми пов’язані між собою.

Висновки робіть самі. Наразі йдеться про 1 млн 340 грн коштів на зміни до проєкту. Тобто самих робіт ще нема. Що ж буде далі?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору