Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті відбулася відкрита зустріч з Блаженнішим Святославом

Сьогодні, 16 лютого, в Івано-Франківську відбулася зустріч Глави УГКЦ Святослава Шевчука з громадою міста та студентами, які мали змогу не тільки послухати Блаженнішого, але й задати йому декілька запитань.

На зустрічі був й Інформатор.

Актова зала університету була переповнена, адже прийшло не тільки студентство, але й працівники університету, священники, жителі Прикарпаття, а ще архієпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

Блаженніший Святослав привітав заклад з 25-річчям, а також згадав про ювілей Галича. Розмірковував про інститут права й усім побажав успіху. Зокрема, глава УГКЦ зазначив: для того, щоб перемогу отримати, ми мусимо сказати: “Вірю в українську сім‘ю”. Бо інакше в ім‘я чого ми воюємо.

“Ми з того часу (початку повномасштабного вторгнення – ред.) стали інакшими. Ми є народом переможцем, і Господь нам подарує цю перемогу. Маючи цю зустріч пам‘ятаємо про тих, хто боронить нас”, – сказав Блаженніший Святослав.

Також Блаженніший Святослав згадав про кроки УГКЦ.

“Кроки будуть цікаві. Маємо кілька ідей, бо ресурси треба правильно скерувати. Минулого року ми затвердили душпастирський план. Напрямки: лікування ран війни, опіка на допомога внутрішньо переселеним особам і біженцям; сім‘я, родина. 80 відстотків суспільства буде потребувати пережити травму. Я вже не кажу про наших військових. Майже третина українців була змушена залишити свої домівки. Ця війна буде мати потужні демографічні наслідки. Державна мусить мати просімейну політику. Хочемо, щоб кожен священник пройшов сертифіковану програму, щоб знати, як допомагати зраненим”, – сказав глава УГКЦ.

Також рішенням Вченої Ради Главі УГКЦ було присвоєно звання почесного доктора Університету Короля Данила.

Опісля студенти мали змогу поспілкуватися з патріархом, який залюбки відповідав на запитання.

Нагадаємо, що у рамках свого триденного візиту відбувся ще Чин архієрейського найменування та Чин архієрейської хіротонії Єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Миколи Семенишина.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору