Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як в Печеніжинській ТГ впроваджували проект про фінансову незалежність та розвиток жінок

Протягом тривалого часу в Печеніжині працювали над підвищенням економічної спроможності та розвитком особистостей жінок та дівчат громади. Для місцевих мешканок організовували різні події та навчання на підтримку їхньої фінансової незалежності.

Детальніше розповість Інформатор.

В 2022 році в рамках проекту “Самозайнятість як шлях до фінансової незалежності жінок Печеніжинської ТГ” було розроблено та передано на голосування “План дій для посилення та підтримки економічної спроможності жінок громади на 2023- 25 рр.” Він реалізується громадською організацією “ДІЄ. Добрі Ідеї Єднають”, у рамках проєкту “Жінки України: залучені, спроможні, незламні” та впроваджується за підтримки Уряду Канади, організацією Пакт.

Як зазначають активісти, шлях був не простий, затвердженню передували засідання робочих груп, консультації з експертами та зацікавленими сторонами. Але це був тільки початок, адже громадська організація й надалі продовжує роботу в напрямку підвищення економічної спроможності жінок.

Нещодавно у Печеніжині організували та провели виставку робіт місцевих майстринь, щоб ознайомити більше людей з творчістю жінок та акцентувати на важливій ролі жінок у формуванні економіки. Крім розробки стратегічних документів, для жінок громади провели хакатон з розробки бізнес ідей та мотиваційний тренінг. Не забули й за організацію дозвілля – жінки спільно переглядали фільми та вебінари, читали книжки.

“Проект закінчився, але робота триває, адже все, що ми робимо спрямовано на підтримку фінансової спроможності жінок, їх особистісного розвитку та зростанню. Цінно, що на цьому шляху ми не одні, а з потужною підтримкою органу місцевого самоврядування, депутатського корпусу, представників бізнесу та активу нашої громади. Разом всі наші починання приречені на успіх!” – коментують роботу активісти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору