Інформатор Коломия

ГРОШІ

Не тільки хлібом єдиним: Обертинський ліцей мав також закупівлі риби і курятини по 1000 грн за 1 кг, фаршу – по 2000 грн. В чому причина?

Хліб по 250 грн для Обертинського ліцею потряс прикарпатців. Та варто було глянути на інші закупівлі навчального закладу і стає зрозуміло, що не єдиним “золотим” батоном відзначилися замовники продуктових закупівель.

Інформатор проаналізував інші закупівлі продуктів і отримав накладні, за якими оплачували цю продукцію.

Із закупівель, опублікованих на сайті, виглядає, що філе курки та рибу ліцей у листопаді 2022 року закупив на 65 тис грн. Вартість кілограму – 1000 грн.

30 кг риби без зазначення виду закупили за 30 000 грн, а 35 кг курятину – за 35 000 грн.

Переможцями у таких щедрих закупівлях стали ТзОВ “М”ясний дім” та ФОП Федик Наталія Романівна.

До теми:

Але це ще не межа. Як вам фарш по 2000 грн за кілограм? У жовтні 2022року Обертинський ліцей закупив у ТзОВ “Раківчицькі ковбаси” 17,5 кг фаршу на загальну суму 35 000 грн.

Таких цін нема і це відомо будь-якій господині, котра хоча б раз на місяці скуповується у супермаркеті.

Але тим часом булгур, печиво, цукор, соки, той самий фарш та фрукти закуповували за нормальними цінами.

У закладі запевнили, що виною всьому технічна помилка.

Мусимо зазначити, що у такому випадку мали б закупівлю скасувати і  опублікувати нову, з правильними даними. На край-біду могли б подати додаткову угоді, в якій вказують зміни у договорі по цій закупівлі.

Проте у цих тендерах немає жодних зауважень чи додаткових угод. Жодна з них не відмінена, всі активні. За три місяці до дослідження журналістів та запитів обертинців ніхто не звернув на це уваги.

Ми зв’язалися із бухгалтеркою Обертинського ліцею Оксаною Федорівною Дзябою. Жінка пояснила, що має невеликий досвід у веденні таких справ, у листопаді квапилась із заповненням документації через вимкнення світла. А чому в жовтні наробила помилок вже й не пригадає.

Загалом у такого типу закупівлях торги не відбувались, тобто продукти закуповували за договорами, оплачували по накладних, а вже потім викладали закупівлю на сайт.

Пані Оксана запевнила, що готова надати накладні на підтвердження того, що насправді риба та м’ясна продукція була закуплена за ринковими цінами.

А ще каже, що добре було б мати простому бухгалтеру хоча підмогу з боку юриста, бо після таких-от помилок стикнулась із органами правопорядку. Зокрема дані закупівлі викликали чимало запитань з боку слідчих прокуратури.

Директор ліцею Михайло Іванович Данилюк також підтвердив слова бухгалтерки ліцею про технічну помилку при заповненні документації. Відповідні пояснення і докази надав представникам прокуратури, народному депутату та іншим уповноваженим особам, які відреагували на статтю Інформатора ТОВ Станіславський продав ліцею хліб по 250 грн за штуку

Відтак ми отримали накладні на закупівлю риби та м’ясних продуктів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору